Gecikmeye düşen her bir müşteri için dinamik ve özel tahsilat stratejileri geliştirmek amacıyla tahsilat süreçlerinin ve faaliyetlerinin daha etkin hale getirilmesine olanak sağlayan skor kartlardır. İlk olarak kredi kartı tahsilat skoru modellenmiştir. KKB’de yer alan bireysel portföye ait kredi ödeme ve kredi başvuru bilgilerinin istatistiksel yöntemler ile modellenmesi sonucu oluşturulmuştur.
Bir üst gecikme statüsüne geçme olasılığını ölçen 3 farklı model geliştirilmiştir.
Üretilen tahsilat skorları tekil veya toplu sorgulama ile KRS sorgu sonucunda üyelerle paylaşılmaya hazır haldedir.
Kişilerin geçmiş davranışları ve mevcut kredi ürünlerindeki performanslarından yola çıkarak gelecekte yeni bir kredi ürünü kullanma eğilimlerini tahminlemeye yarayan skorkartlardır. Üye kurumlar için ilgili ürün satışında o ürünü alma ihtimali yüksek olan müşterilerin önceden belirlenmiş olması, bunun sonucunda satış için doğru müşterileri hedefleyerek gereksiz kampanya maliyetlerinden kaçınma ve satış rakamlarının artması gibi tahsis ve pazarlama süreçlerine önemli katkılar sağlanması hedeflenmektedir. Bireysel portfoy için ilk olarak İhtiyaç Kredisi Eğilim Skoru modellenmiştir. İhtiyaç Kredisi Eğilim modelleri kişilerin gelecekteki 3 ay içerisinde ihtiyaç kredisi başvurusunda bulunma ve/veya ihtiyaç kredisi açma ihtimalini ölçmektedir. Üretilen eğilim skorları tekil veya toplu sorgulama ile KRS sorgu sonucunda üyelerle paylaşılmaya hazır haldedir.
Ticari Sicil Paylaşım Sistemi (TSP), Ticaret Sicili Gazetesi’nde yayımlanan ilanlara kategorilerine göre sınıflandırılmış olarak ulaşılmasını sağlayan sistemdir.
TSP üzerinden, tüm türdeki veya belirli kategorilerdeki ilanların istenilen sayıda müşteri için toplu olarak sorgulanabildiği Toplu Sorgulama; veya kurumların Kurumsal Büro’daki müşterileri ve yeni kurulan firmalar ile ilgili tercih edecekleri ilan türlerinde günlük bildirim yapılan Proaktif Bilgilendirme yöntemi ile sorgu yapılabilmektedir.
Proaktif Bilgilendirme yönteminde Tescil İli, Sermaye Aralığı ve Tescil Konusu kriterlerinde yapılacak tercihlere göre günlük bildirimlerin filtrelenmesini sağlanmaktadır. Sorgu sonuçları FTP dosyasına bırakılır ve mail yolu ile de bilgilendirme yapılır. Filtreleme opsiyonunun kullanılması durumunda, yalnızca istenilen kriterlere uyan sicil kayıtları bildiriliyor hale geleceğinden ilgi konusu dışında kalan bildirimler dışarıda bırakılabilecektir.
KKB İletişim Merkezi, üyelerden gelen tüm bildirimleri daha etkin yönetebilmek için bildirim yönetimi sistemini değiştirdi. Bu değişiklikle beraber KKB’ye tüm kanallardan yazılı ve sözlü olarak iletilen her türlü talep, öneri, şikayet ve soru artık çok daha hızlı cevaplandırılıyor olacak. KKB Bildirim Yönetimi (KKBBY) sayesinde üyelere online olarak canlı destek dönemine geçildi. Aynı zamanda tüm üyeler web sitesi üzerinden de bildirim açıp, önceki bildirimlerinin sonuçlarını takip edebilecek.
Canlı Destek almak için buraya tıklayın.
Kredi Kayıt Bürosu (KKB), üniversite öğrencilerinin sosyal sorumluluk konularındaki farkındalıklarını ve toplumsal sorunlara karşı duyarlılıklarını artırmak amacıyla bu sene ikincisini düzenlediği Hayal Edin Gerçekleştirelim sosyal sorumluluk proje fikirleri yarışmasını Ocak 2015 tarihinde başlattı. Türkiye genelinde tüm üniversitelerin ön lisans, lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin, çevre, eğitim, sağlık, spor, kültür-sanat ve toplumsal kategorilerinden proje fikirleri ile katılabildiği yarışmaya, İstanbul, Denizli, Trabzon, İzmir, Ankara ve Antalya başta olmak üzere 60 ilden, 99 farklı üniversiteden toplam 560 başvuru geldi.
Projeler; Sivil Toplum Gönüllüsü İbrahim Betil, İletişim Uzmanı Fügen Toksü, FODER Kurucu Başkanı Özlem Denizmen, CNN Türk Ekonomi Müdürü Emin Çapa, ARPR Kurucu Ortağı Arzu Paksoy, desiBel Ajans Başkanı Mustafa Kutlay ve KKB Genel Müdürü Kasım Akdeniz’den oluşan jüri tarafından titizlikle değerlendirildi.
Yarışmada en yüksek puanı alarak büyük ödülü kazanan proje bir grup Acıbadem Tıp Fakültesi öğrencisi tarafından hazırlanıp, Sılasu Arıkan ve Pırıl Yıldız tarafından temsil edilen ve özetle mevsimlik tarım işçilerinin sağlık taramasından geçirilmesi ve tıbbi destek sağlanmasını içeren “Sen Oradaysan Biz De Oradayız” projesi oldu.
KKB’nin dereceye giren projelerden birini hayata geçirme politikasından hareketle, KKB tarafından sağlanan lojistik destek ile Acıbadem Üniversitesi’nden 9 öğrenci ve Yeditepe Üniversitesi’nden 3 uzmanın yer aldığı toplam 12 kişilik proje ekibi, 5 – 11 Temmuz tarihleri arasında Adana’nın Yüreğir İlçesi’ndeki Çaputçu ve Tuzla köylerinde “Sen Oradaysan Biz De Oradayız” projesinin ilk bölümünü gerçekleştirdi.